Budapest, 2016. március 4., péntek (OS) - Együttműködés az esélyegyenlőség elősegítése érdekében a fogyatékosok és pszichiátriai betegek sportolása érdekében.

Példaértékű együttműködési megállapodást írt alá a csepeli Szabadkikötő Sportegyesület és a Tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthona a héten.A tevékenységüket dinamikusan megújító, idén nyolcvan éves fennállásukat ünneplő csepeliek konkrétan meghatározták, mely területeken támogathatják a leghatékonyabban a fogyatékkal élők programjait. Mivel mindkét egyesület elkötelezett a rendszeres sportolás, versenyzés és testedzés iránti igény felkeltésében és ennek lehetőségei megteremtése iránti társadalmi összefogásban, ezért a csepeli egyesület vállalja, hogy létesítményeiben helyet ad a fogyatékkal élők ifjúsági és tömegsport programjainak.

Terveik között szerepel ezen rétegen túl a szépkorúak és a diákok számára olyan szabadidős programok felkínálása, amely a környezetükben élők egészséges életmódját elősegítheti. A legnépszerűbb labdarúgókon kívül a tenisz, az íjász, a teke , az asztalitenisz és a túrakerékpár szakosztályok mellett sokszínű programokat kínálnak a szabadidő szakosztályban az érdeklődőknek.

Közösségi szórakoztató programok, családi sportnapok, júniálisok mellett Csepel valamennyi oktatási intézményét levélben keresték meg, felkínálva – díjmentesen - létesítményeik szabad kapacitását a mindennapos iskolai testnevelés lebonyolításához. Bizonyítani kívánják, hogy az előre vivő, jobb

Kövess minket